måndag 19 mars 2012

Kvällshälsning

Tack för i kväll! Roligt att så många mötte upp, trots att vi givetvis saknade Kenneth (men samtidigt hjärtligt unnar honom "förlängt sportlov"). Det underlättade både för mej och för alla. "Man är mans gamman" som det fornnordiska ordspråket så träffande säger. Och tack så mycket för "Sångarhyllningen" med anledning av min tillstundande 42-årsdag (42 är meningen med livet enligt Liftarens gajd till galaxen, sa min fru häromdan - hmm...). Sången värmde verkligen även om jag inte kan den riktigt själv ;o).

Roligt också att vi verkar ha tillbaka Kenneth lagom till kyrkokonserten i Rogsta den 13 maj (och kanske då också till övningen måndag den 7 maj, en vecka efter Valborg?). Vi pratade om att vår medverkan i Musik vid Ljusnan i juni detta år förslagsvis kunde utgöras av gatumusicerande - vi äro ju Muntra musikanter! Både för omväxlings skull och för värvnings skull. Fundera på´t!

Alla män som läser det här är f.ö. både själva välkomna att sjunga med "Valborgskören" (vi har ju fyra övningar kvar före Valborg) och att ta med sej någon annan hugad karl.

Nå, efter uppmjukning av röstmaterialet tampades vi med "O hur härligt majsol ler" (i april?), "Liten fågel", "Glad sås" och "Uti vår hage". Sedan var det dags för kaffe med bulle, om jag minns rätt. Och så sjöng vi Vivaldis Våren (med texten "Så snabbt förrinner ett år") och Purcells "Nu är den ljuva våren" - samt, inte minst, "Vintern ra".

Det blev inte bara a capella - men onekligen lät det mesta bäst utan mitt plinketiplånk ;) och på Vevlinge är det väl bara stämgaffel som gäller? Tack till alla sångare som kunde så mycket så bra (och till Kenneth som lärt upp dem!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar